Over Pepijn Sonneveld

"Geen vrijheid zonder verbinding, geen verbinding zonder vrijheid"

Van belang acht ik dat hulpverleners, of liever gezegd, dienstverleners, zich bewust zijn van hun eigen motieven om anderen te helpen. Welke drijfveren heb je zelf om mensen te begeleiden? Veel 'helpen' (?) komt volgens mij voort uit ego, of het beter weten. De valkuil is vaak anderen te willen vertellen hoe het moet, in plaats van anderen zichzelf te laten vertellen wat voor hen de beste oplossing of aanpak is. Ik stel me ten doel mensen te ondersteunen onafhankelijker te worden. Mijn streven is mensen te helpen (!) bij het verkrijgen van meer zelfkennis en zelfstandigheid.

Ik voel me gedreven mij in de ervaringen en zienswijzen van anderen in te leven. Mijn werkwijze vindt bij voorkeur plaats binnen de 'taal' en zienswijze van de persoon die ik coach. Mijn uitgangspunt is dat dat de enige manier is om te werken aan iemands eigen ontwikkeling (transformatie). Persoonlijke ontwikkeling komt niet snel van een geleerd trucje of via een goed idee van een ander, maar wanneer iemand het beste uit zichzelf haalt. In dat proces bied ik ondersteuning.

Het past bij mijn aard me te willen verdiepen in de 'natuurlijke' ontwikkeling van mensen, hun werk en de psychologie daarachter. Mensen zitten op sommige vlakken zichzelf wat in de weg; uiteraard met de beste bedoelingen. De kunst van coachen is om mensen op dat vlak een respectvolle spiegel voor te houden. Vaak is het daarna niet veel anders dan de 'natuur' te helpen zijn werk te doen.

Mijn ervaring

Pepijn Sonneveld (1971) is Arbeids- en Organisatiepsycholoog en heeft zich gespecialiseerd in coaching, training en advies.Wij vernemen, wederzijds vrijblijvend, graag uw feedback op deze pagina
     
     

Brugstraat 7a-2 | 9712 AA Groningen | | KvK 02098930 | Privacybepaling

Home Meer over Pepijn Meer over Coaching Contact